Om oss

Vi är en exellent partner

Exellent är ett fristående, privatägt verkstads-, uthyrnings- och servicebolag. Vi arbetar successivt och målmedvetet mot att bli Skandinaviens ledande uthyrningsföretag av tunga specialfordon som renhållnings- och spolbilar samt entreprenadmaskiner som grävmaskiner och hjullastare.

LÄS MER Se PDF

Tunga tjänster med högsta miljöklass

Vi hyr ut marknadens modernaste renhållningsbilar av högsta miljöklass från NTM, Skandinaviens största leverantör av påbyggnader för lastbilar med specialutrustning. Spolbilar med samma höga miljöklassning kommer från Europas ledande leverantör, Cappellotto. Vi är baserade i Helsingborg och Staffanstorp med huvudkontoret i Landskrona.

Vår verksamhet

Kärnverksamheten består av tre segment, verkstad, uthyrning och tvätt av tunga fordon. Våra moderna verkstäder erbjuder verkstadstjänster för tunga fordon från marknadens ledande leverantörer som Scania, Volvo och Mercedes. Uthyrningen av entreprenadmaskiner, sop- och spolbilar vänder sig till kommuner och företag i hela Skandinavien. Ingen ort är för avlägsen då Exellent har resurser och rätt samarbetspartners i hela regionen. Utöver verkstadstjänster och uthyrning erbjuder Exellent även tvättjänster för tunga fordon.

Miljöarbetet genomsyrar hela verksamheten

Våren 2017 öppnade vi en av Sveriges modernaste miljöanpassade serviceverkstäder strax utanför Helsingborg, intill E6/E4, mellan trafikplatserna Vasatorp och Kropp. Den nya anläggningen omfattar 5.000 kvm och i anslutning till verkstaden finns även en miljöklassad tvättstation som är öppen för alla typer av tunga fordon som lastbilar och bussar.

Kontakta oss


Telefon växel: 010 - 788 15 00
E-post: info@exellentsyd.se


Öppettider verkstad
Måndag-torsdag 07:00-01:00, fredag 07:00-16:00.
Övriga tider enligt överenskommelse.


Öppettider tvätt
Måndag-fredag: 07:00-17:00


Öppettider uthyrning
Måndag-fredag: 07:00 - 16:30